Bellavistas historie

Bellavista
“Arne Jacobsens første store projekt blev boligområdet Bellavista nord for København. Det blev opført i årene 1932 til 1933. Her kunne han gøre funktionalisternes drøm om den moderne by til virkelighed. I pressen omtalte man da også Jacobsen som Danmarks svar på Le Corbusier, den schweizisk-franske arkitekt, der var en af hovedmændene bag modernismen.
De 68 lejligheder blev opført i funktionalismens enkle stil. Bygningerne var elegante, lette og enkle. Materialet var hvidpudset mursten, der gav en glat og plan overflade. Stål og jern var også en del af konstruktionen, som det var typisk for modernismens huse. Vinduesrammerne blev lavet i teaktræ. Valget af dette materiale viser, at han allerede dengang havde forstand på kvalitet.
Bellavista er et af de flotteste funktionalistiske boligbyggerier i Danmark.
Jacobsen udnyttede udsigten over sundet genialt. Husene blev bygget i tre fløje omkring en græsplæne, så de ikke tog udsigten fra hinanden. Desuden lå lejlighederne forskudt i forhold til hinanden, så hver lejlighed fik to stuer med havudsigt.
Hjørnerne blev rundet, og altanerne gav liv i bygningens enkelhed. De mange former kastede desuden spændende skygger på den hvide mur.”
Læs hele artiklen om Arne Jakobsen på Dansk Arkitektur Center´s hjemmeside her

 

“De mange former kastede desuden spændende skygger på den hvide mur.”:

     

     

     

     

     

     

Tidlig morgensol:

     

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.